Kelihatan Lelaki Perempuan Berpelukkan Dalam LRT Tetapi Reaksi Gadis Yang Sedang Memeluk Tiang Ini Mencuit Hati Netizen
Subhanallah, bila kita diakhir zaman perasaan malu makin lama makin tiada. Terutama pada remaja remaja zaman sekarang, dengan lambakan media media sosial yang banyak membuat kita lupa kepada Tuhan.

Dosa Besar Zina, Sebab Dan Azabnya

Zina adalah perbuatan yang keji dan buruk. Ia merusak kehidupan dunia dan agama seseorang, mematikan rasa malu, mencoreng kehormatan, menyeret pelakunya ke segala jenis keburukan dan diakhiri dengan kekejian.

Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman: ”Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk.” (QS. Al-Israa’: 32)

Perempuan yang berzina dan laki-laki yang berzina, hendaklah kalian dera masing-masing seratus kali. Jika kalian benar-benar beriman kepada Allah dan hari akhir, maka janganlah kalian dikalahkan oleh rasa kasihan kepada pelaku zina ketika menegakkan hukum-hukum Allah. Hendaklah sejumlah orang mukmin menyaksikan pelaksanaan hukuman dera kepada pelaku zina itu. (QS An-Nuur 2)

Artinya, jangan sampai kalian tidak melaksanakan hukum Allah dengan alasan kasihan dan perasaan iba, karena perasaan kasihan seperti itu adalah perasaan yang bodoh. Dan jika tidak melaksanakan hukuman maka keimanan kepada Allah dan hari kiamat diragukan.

Dalam rakaman ini kelihatan gadis ini membuat reaksi muka seperti sedih atau cemburu apabila melihat pasangan lelaki perempuan sedang asyik berasmara (peluk) di dalam LRT. Gadis tersebut siap buat muncung untuk menunjukkan pasangan tersebut.

Yang menjadi bualan netizen ” Gadis hanya mampu peluk tiang “. Perkara ini munkin dianggap lucu tetapi reaksi gadis ini seperti dia juga mahu dipeluk. Subhanallah, punya lah ramai manusia dalam LRT tetapi tiada siapa yang berani menegur tetapi berani merakam.

Samada pasangan tersebut suami isteri yang sah tidak dapat dipastikan tetapi sekiranya suami isteri pun tidak sesuai untuk mereka bermesraan di dalam pengankutan awam yang sarat dengan penumpang.

By: KL VIRAL
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*