Tampil Tidak Berhijab Hanya Memakai Snowcap. Liyana Jasmay Cetus Kemarahan Netizen.

Sudah lama tidak kelihatan di kaca televisyen, rupanya pelakon Liyana Jasmay kini sedang sibuk dengan pembikinan telefilem terbaru hasil terbitanya, Mermaid studios. Sebelum ini kec0h di laman s0sial saat Liyana berkongsi gambar saat bercuti di London.

Berkongsi beberapa foto beliau bercuti di London, salah satu foto Liyana menunjukkan dirinya memakai ‘snowcap’ dan menampakkan bahagian leher dan rambutnya mengundang pelbagai reaksi daripada netizen. Liyana dikecam mempermainkan agama dan hukum menutup aurat. Dengan nada siniis, ada yang berkata beliau mungkin akan kembali kepada imej tidak bertudung.

Tidak hanya tertumpu kepada dunia lakonan, Liyana mula bergiat aktif dalam kerja penerbitan filem dan drama, jika dilihat menerusi IG pelakon tersebut bakal keluar dengan telefilem bertajuk Sampai Nanti.

Namun, para netizen lebih tertumpu kepada penampilan Liyana yang ketika itu dilihat tidak mengenakan tudung dan hanya memakai topi. Jika dilihat, Liyana kekal positif saat menerima kritiikan, hal ini kerana beliau bukanlah orang baru dalam industri seni

Mata netizen ini memang tajam dan ada sesetengahnya pasti akan mencari kesalahan seseorang. Mungkin Liyana harus lebih berhati-hati sebelum memuat naik foto di media sosial agar tidak menimbulkan sebarang spekvlasi mahupun fittnah.

Sumber : ChamAis & Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*