Niat Mahu Pujuk, Bapa Saudara Bergurau Lambung Anak Buah Kena Kipas Siling Hingga M4ut.
Jika berjumpa dengan anak buah lebih-lebih lagi yang masih keciI, pasti kita sebagai bapa atau ibu saudara berasa teruja untuk meluangkan masa dengan bermain dan bergurau senda bersama mereka.

Namun, niat seorang bapa saudara ingin bermain anak buahnya yang berusia dua tahun bertukar sedih apabila kanak-kanak tersebut mauut di tangannya sendiri.

Difahamkan, sebelum kejadian kanak2 tersebut sedang menangiis sebelum bapa saudaranya mahu memujuuk dengan bermain Iambung2.

Akan tetapi maIang meniimpa apabila Iambungan tersebut telah menyebabkan kepaIa m4ngsa terkena kipas syiling sehingga mengalami kecedraan parrah.

Dalam kejadian pada 10 malam Ahad lalu, lelaki warga Myanmar berusia 25 tahun ketika itu didakwa sedang bermain dengan anak saudaranya.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Noor Azmi Yusof berkata anak kepada pasangan warga Myanmar itu sedang menangis di dapur sebelum cuba ditenangkan bapa saudaranya.

“Keterangan daripada ibu mangsa mendapati anak saudara lelakinya bermain sambil melambung mangsa yang sedang menangis di dapur rumah.

“Bagaimanapun mangsa terkena kipas siling menyebabkan kecederaan di bahagian kepala mangsa.

“Ibu dan abang mangsa bergegas ke Hospital Ampang untuk mendapatkan rawatan terhadap mangsa.

Dalam kejadian yang berlaku di Tasik Tambahan Ampang, bapa saudaranya berusia 25 tahun telah ditah4n pihak polis untuk tah4nan rem4n selama tujuh hari dan kes disi4sat mengikut Sksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Sumber : Harian Metro
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*